Föregångare inom konnektivitet i mer än 15 år

Daimler Fleetboard GmbH grundades 2003 som ett helägt dotterbolag till Daimler AG. Företaget kombinerar mångårig erfarenhet inom logistikbranschen med it-expertis. Vår kärnverksamhet är digital telematik för nyttofordon. Sedan lanseringen av Fleetboard-tjänster år 2000 har vi utrustat fler än 285 000 lastbilar för över 7 000 transportföretag. Vi garanterar högsta kvalitet med vårt DEKRA-certifikat.

Fleetboards huvudkontor finns i Stuttgart i Tyskland. I slutet av 2016 grundade vi Fleetboard innovationscentrum i Berlin. Fleetboards säljare arbetar över hela världen. För närvarande är Europa, Brasilien och Sydafrika våra huvudsakliga marknader.

Fleetboard sysselsätter för närvarande fler än 260 personer i hela världen och ytterligare 80 personer i Daimler AG:s nuvarande nationella bolag. Varje dag arbetar vi för att ta fram nya innovativa lösningar för transport- och logistikföretag och för att förbättra våra befintliga produkter och tjänster. Detta för att forma transport- och logistikbranschens framtid.

Vår ledning

Volker Hansen

Styrelsemedlem

VD Fleetboard, chef Digital Solutions & Services MB LKW

Marwin Umaña Lemus

Styrelsemedle

Ekonomichef

Andreas Dillig

Styrelsemedlem

Projektmanagement och projektledning Digital Solutions + Services MB lastbilar

Markus Kirschbaum

Styrelsemedlem

Utvecklingschef

Ulrike Stahlberger

Styrelsemedlem

Driftschef och kundvårdsansvarig

Matthias Elsner

Styrelsemedlem

Ledning Produkt och marknadsföring

Lüder Sachse

Styrelsemedlem

Innovationschef

Laurent Chambon

Styrelsemedlem

Chef försäljning och eftermarknad

Så här fungerar Fleetboard